Află care este perioada în care se prepară dulcețurile Potrivit unui vechi calendar gospodăresc, prepararea dulcețurilor se face într-un anumit interval de timp din an. Atunci fructele sau legumele sunt coapte suficient pentru a fi folosite la dulcețuri, gemuri sau diferite conserve pentru iarnă.
CITEȘTE ȘI: Dulceața de smochine, potrivită pentru un mic dejun cu aromă franțuzească
Află care este perioada în care se prepară dulcețurile Ținând cont de sfaturile noastre, veți avea parte de cele mai delicioase preparate pe timpul iernii, iar cei dragi vă vor fi recunoscători.
Perioada în care se prepară dulcețurile:
Dulceața de trandafiri se prepară în perioada 20 mai-20 iunie Dulceața de căpșune: 1-20 iunie Dulceața de zmeură: 20-30 iunie Dulceața de cireșe albe: 20-30 iunie Dulceața de vișine: 10 iunie-10 iulie Dulceața de caise: 15-30 iunie Dulceața de nuci verzi: 1-20 mai Dulceața de mure: 10 septembrie-10 octombrie Dulceața de prune: 1 septembrie-1 octombrie Dulceața de coji de pepene verde: 20 august-20 septembrie Dulceața de gutui: 10 octombrie-15 noiembrie Pelteaua, în aceeași perioadă. Află care este perioada în care se prepară dulcețurile Gemuri asortate (prune, mere, gutui): toată luna octombrie.
Conserve diferite:
Suc de roșii: 15 august-15 septembrie Bulion: 1 septembrie-30 septembrie Zacuscă: 1 septembrie-30 septembrie Castraveți în oțet: 1 septembrie-20 septembrie Gogoșari: 20 septembrie-20 octombrie CITEȘTE ȘI: Dulceață de căpșune: Micile trucuri pentru a avea parte de o aromă delicată și o culoare apetisantă
Murături asortate: 15 septembrie-30 septembrie Varză la butoi: 25 octombrie-30 noiembrie Zarzavat pentru ciorbe: 1 septembrie-30 septembrie Vinete la congelator/borcan: 1 septembrie-15 septembrie Aboneaza-te la notificari Dezabonare notificari Bugetul.ro Blacknews.ro StiripeSurse.ro